2 filéer

2 dl hemkokt fiskfond (om köpt, späd den 50%)

2 dl torrt vitt vin

1,5 dl vispgrädde

1 schalottenlök, finhackad

salt

peppar

champinjoner efter tycke & smak

grön sparris efter tycke & smak

100 g smör (+ extra till formen)

matolja

1 citron

cayennepeppar

färsk persilja
Lägg piggvarsfiléerna i en ordentligt smörad ugnssäker form. Häll på ca 2 dl hemkokt fiskfond, vinet, den hackade schalottenlöken och toppa med de skivade champinjonerna.

Ställ in fisken i ugnen på ångfunktion, i 70-80 grader tills fisken ser glansig ut och börjar dela sig, överkoka inte fisken.

Vispa 0,5 dl av vispgrädden tjock

Smält smör i en kastrull, häll på den ovispade grädden. Vispa ihop.

Sila såsen som finns kvar i den ugnssäkra formen och häll över till kastrullen. Låt koka upp till en krämig konsistens.

Smaksätt med cayennepeppar, salt, den vispade grädden och citron.

Skala sparrisen, rör inte knoppen. Koka upp i saltat vatten.

Fritera persiljan lätt i matolja.

Häll över såsen över fisken. Toppa med sparrisen och persiljan.
Image