Enkelt recept på fjällrödingfile. Den här enkla och lyxiga fiskrätten går det inte att misslyckas med.

Ingredienser, 4 personer



4 st fjällrödingfiléer, à 150 g styck, med skinnet kvar
flingsalt
nymald vitpeppar
smör

Potatis

800 g mandelpotatis
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
100 g löjrom
1 dl gräslök, hackad
1 dl dill, hackad
salt, gärna flingsalt
nymald vitpeppar

Så här gör du, det tar c:a 40 minuter

Potatisen: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar.
Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis vid servering. Smaka av med salt och peppar.

Fjällrödingfiléen:

Krydda fjällrödingen salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter.
Vänd och stek klart, 1-2 minuter.